Solanka I.

26. ledna 2013 v 16:36 |  Celkově ozdravné metody
Solanka

Směs vody a soli tzv. SOLANKA je prapolévka života.

Krystalická struktura soli jako solanky působí tak silně, že její frekvenční vzor přetrvává až 24 hodin v našem těle. Důležitá je kvalita soli, z které solanku připravujeme.
Růžová Himalájská sůl je velmi chutná a výborně osolí vaše pokrmy, ať už studené či vařené kuchyně. Prodává se buď mletá, do mlýnku a nebo v celých krystalech na solanku. Je bohatá na esenciální minerály v přírodní podobě, zejména vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu.

Příprava krystalické solanky
Vložte jeden nebo více solných krystalů do malé zavíratelné nádoby, např. prázdné důkladně umyté sklenice od marmelády nebo do zavařovací sklenice.
Naplňte sklenici kvalitní pramenitou vodou, aby byly krystaly ponořeny.
Zhruba po hodině se krystaly natolik rozpustí, že vznikne 26% nasycená krystalická solanka k použití.
Zjistíte, že se solné krystaly již dále nerozpouští.
Teprve až opět přidáte vodu a tím zředíte koncentraci roztoku začnou se solné krystaly opět rozpouštět až do té doby než opět nastane nasycení solanky, které je dosaženo cca při 26%.
Dokud jsou solné krystaly ve sklenici máte záruku, že je krystalická solanka nasycená.
Z ní můžete denně odebrat požadované množství.
Solanku můžete vždy dolévat vodou dokud se solné krystaly úplně nerozpustí.
Po rozpuštění všech krystalů odeberete další solanku až po přidání dalšího solného krystalu, aby byla zaručená 26% koncentrace solanky.
Solanka nepožaduje žádné zvláštní skladování, neboť je nekonečně trvanlivá.
Ani bakterie viry nebo plísně nemají šanci se v solance množit.
Jedná se tedy o sterilní roztok.
Takto vytvořená krystalická solanka je výchozí substance pro mnoho použití.

Vypijte každé ráno na lačný žaludek malou čajovou lžičku solanky smíchanou se sklenicí přírodní pramenité vody. Nezáleží tolik na množství jako na pravidelnosti.
Z biochemického hlediska je během několika minut povzbuzena funkce žaludku a střev (peristaltika).
Toto opět povzbudí trávení a látkovou výměnu.
Zvyšuje elektrolytickou hladinu, tudíž se zlepší vodivost v těle a to se pozitivně projeví na krevním oběhu.
Díky soli může proud opět téci.

Návod na pití solankové kůry:

Vyjměte ze sklenice se 26% roztokem solanky 1 čajovou lžičku, dejte jí do hrníčku a dolejte kvalitní pramenitou vodou nejlépe s nízkým obsahem……, bez bublinek.
Takto zředěnou solanku pijte nejlépe každé ráno na lačno hned po probuzení.
Tento proces můžete rozdělit na celý den.
Dejte jednu lžičku solanky do 1 l vody a pijte po celý den postupně.
Pro koho je takto odhleňovací proces příliš zatěžující pro tělo, ať začne užívat solankovou picí kůru pouze po kapkách místo po lžičkách. Je to individuelní podle zažívání jednotlivce.
U dětí a kojenců stačí pouze pár kapek. Čím méně slaně chutná roztok tím méně komplikovanější to pro děti je k pití. Také stačí když si kápnete pár kapek solanky do jídla.
Pokr. Solanka II.
Cit. z webu Cesta bylin
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama