Červen 2013

Zarůstající nehet II.

18. června 2013 v 21:37 Ostatní
Co bude potřeba?

Polštářková náplast
Polštářkovou náplast jsem shledal výhodnější ne hlavně kvůli polštářkům. Ale mám zkušenosti, že kvalita použitého lepidla se velice liší v závislosti na výrobci i typu náplasti.

Polštářkové náplasti se bohužel nevyrábějí širší než 8cm (myšlena šířka nerozstříhaného pásu), a tak možná neobtočí celý prst. V tomto případě proveďte zajištění, jak je již popsáno v návodu. V současnosti firma Spofaplast vyrábí tuto náplast s o dost širším polštářkem, ale plocha lepící části by měla pro uchycení stačit. Nejlepší náplast, která je v současnosti na trhu pro tento účel, je Hartmann Cosmos Adhesive Plaster 1mx8cm, je mírně pružná, takže její délka jde ještě trochu prodloužit natažením.

Polštářek má také výhodu při napružení. Ale pokud zrovna není po ruce, použijte širší zdravotnickou pásku. U této můžete veprostřed přelepit lepící plochu, abyste docílili stejného efektu, jako u polštářkové náplasti.

Ještě můžete vyzkoušet dražší Omnifix® elastic ale výsledky zatím neznám, nezkoušel jsem.

Mýdlo
Mýdlo by mělo být čisté (jádrové). Můžete použít i antibakteriální (běžně dostupný Protex). Mýdlo by mělo mít co nejméně hydratačních přísad, aby dobře držela náplast.

Dezinfekce aplikovatelná na živé tkáně
Tedy rozhodně NE kysličník - vice informací v sekci "Péče a prevence".

Gáza nebo sterilní kapesník
Čistý, nejlépe sterilizovaný kapesník nebo gázové polštářky
V žádném případě nepoužívejte vatu!!! Její vlákna by mohla uváznout a působit zánětlivě!!!

Pedikúra
Popřípadě tenké nůžky, nebo nůžky na nehty

Postup
Je nutno odmastit a vysušit blízké okolí rány, aby později nalepená náplast co nejlépe držela. V extrémních případech je možné náplast přichytit vteřinovým lepidlem, ale pokud to není nutné, nečiňte tak (více v odstavci "Těžší případy zarůstajícího nehtu"). Namydlete a omyjte tedy opatrně palec několikrát za sebou (třeba 3x) a důkladně vysušte. Při omývání nerozmáchejte samotnou ránu a nestrhávejte strup (o tom později v odstavci "Péče pro co nejrychlejší hojení").
Ustřihněte náplast, optimální šířka je něco kolem 2-2,5cm, ale je to na vás.
Jednu chlopeň náplasti nalepte těsně vedle okraje živé tkáně, jak je vidět na obrázku dole. Snažte se neochmatat lepící část chlopně (což se mi na následujícím obrázku vpravo zrovna příliš nedaří).

Pak náplast mírně napružit, aby se tkáň odchlípla od nehtu, zde opravdu neplatí čím víc tím líp, protože, když to přeženete, uděláte pár kroků a náplast se odlepí. To, jak náplast správně napnout, časem zjistíte sami.
Náplast obtočte kolem nehtu v mírné spirále a chlopeň nalepte tak, aby překrývala nehet. Konec náplasti by měl alespoň z části překrývat první konec náplasti. Tím se fixuje poloha a napružení náplasti vydrží podstatně déle.

Myslím, že to ani nejde, ale pro jistotu upozorňuji, abyste náplast nedotahovali tak, že by se výrazně zhoršilo krevní zásobování palce. Kdyby vám palec začal modrat, tak je jasné, že to asi tak nenecháte.
Spoj konců náplastí lze navíc fixovat způsobem na obrázku zde:

Nakonec zakápněte kapkou Betadinu (kdo má náladu, může Betadin vpravit i pomocí stříkačky pod nehet) Nijak to navíc neomotávejte, musí to dýchat.
Náplast aplikujte nejlépe 3x denně podle toho, jak během dne povolí. Společně s výměnou náplasti je vždy nutné uvolnit hnis z nehtového žlábku a nohu omýt mýdlem. Doporučená frekvence výměny náplasti:
· Jednoznačně nejúčinnější je aplikovat novou náplast po večerní hygieně před spaním.
· Dále ráno před ochodem do práce či školy.
· A po odpoledním návratu aplikujte další náplast, která vydrží až do večera.
Průběh hojení při aplikaci náplasti
Jakousi úlevu byste měli cítit tentýž den. Celkové zklidnění a viditelné hojení lze pozorovat po pár dnech. U případů, kde je přítomno hodně granulační tkáně, začne tato tkáň celkem rychle splaskávat, pokud tedy nebudete příliš zvědaví a nebudete z ní každý den sloupávat strup, což hojení škodí.

Ne, aby vás tuto tkáň napadlo jakkoliv odstraňovat! Ze začátku se bude zmenšovat velice rychle, po pár týdnech to bude esteticky okolím skoro nepoznatelné. Pokud léčba bude probíhat v pořádku, tak byste tak do 2 měsíců měli sloupnout poslední strup.

Pokud tyto příznaky hojení nepozorujete, náplast dáváte špatně. Buďto ji špatně fixujete nebo ji hodně našponujete. Pak náplast při prvních pár šlápnutích povolí. Případně ji šponujete málo. Chce to nalézt zlatý střed a dobře fixovat, aby to někajou dobu vydrželo.

Možná si myslíte, že nejdůležitější je odstranit zánět a až pak se to začne hojit. Není tomu tak. Zánět je jen důsledek a téměř neoddělitelnou součástí nemoci v těžších případech. Mnohem důležitější, je nutné dbát na co nejčastější uvolnění nahromaděného hnisu v nehtovém žlábku. S postupným hojením zánět sám ustoupí.

I po úplném zhojení budete pravděpodobně muset ještě pár týdnů nebo i měsíců používat preventivně náplast, aby se problém hned nevracel. To, že tam nemáte strup, ještě neznamená, že tkáň již získala svou původní pevnost a odolnost. To potvrzuje i fakt, že místo budete mít ještě dlouhou dobu zarudlé, jak to bývá běžně u jiných rán. Zarudnutí vymizí do několika měsíců. Pozůstatky granulační tkáně zcela vymizí do roku nebo i déle.

Zcela do normálu (tak, že ani vy sami nepoznáte, že na palci něco bylo) se to vrátí tak minimálně za rok, dva.


Když se po čase na již dokonale zhojeném palci objeví náznak návratu (začne pobolívat), tak přitvrďte v hygieně, případně preventivně aplikujte náplast. Neřešte bolavý palec, až se objeví první krev.
Naprosto zásadním faktorem pro úspěšnou léčbu je i správná péče o palac a následně prevence po úplném zahojení. (tomu se věnuji o odstavec dále)
A někdy také trpělivost.


Dieta dr. Ludwig - variace

18. června 2013 v 21:14 Celkově ozdravné metody
Využití Omega 3 mastných kyselin v lidském organismu má úplně zásadní význam na stav krevního řečiště a tím pádem i na naše zdraví.


Tyto kyseliny jsou naprosto nejlépe zastoupeny v oleji z lněného semínka, kde se vyskytují zhruba v objemu 54 % celkového objemu lněného oleje. Samotný ten olej nemá příliš veliký význam, ani konopný, ani lněný. Využitelnost Omega 3 mastných kyselin, pokud se používá samotný olej, je celkem problematická, protože můžou vyvolat vysoké naředění krevního řečiště a tím pádem i značné zdravotní problémy.

Z tohoto pohledu je daleko nejlepší použít je smíchané s nějakou látkou, která má vysoký obsah síry, na níž se chemicky navážou a v zásadě se tím prospěšnost celé směsi razantním způsobem zvýší, přičemž se dá užívat i v relativně velkých dávkách, bez vážných zdravotních rizik.

Navázání do potraviny se sírou, v dokonalé mixáži, umožní docílit stavu, který umožňuje vstup látek ze lněného oleje do nejdrobnějších kapilár a tak vlastně zlepšuje krevní řečiště. Tvaroh používejte kozí, ten je bez problémů.
Já sám používám po delším zkoušení směs, která je z 25 dkg tvarohu 7-10 dkg lněného oleje a 3-5 polévkových lžic lněného semínka.
Toto semínko nasypu suché do mixéru, perfektně rozmixuji, na to přidám olej a tvaroh.
Přidám menší množství osmotické vody a delší dobu promixuji.
To je vše, pak hotovou směs přendám do misky a uskladním v chladničce.
Není nezbytně nutné žádným zvláštním způsobem tuto směs ošetřovat a tato dávka vydrží na 2 až 3 dny pro jednu osobu. Dochutit se dá libovolným způsobem, někdo může použít česnek, někdo pálivou papriku, na sladko lze použít med, případně pro fajnšmekry šampaňské víno a další ingredience.

Celý postup jsem zde již několikrát popisoval a pro jistotu jej zopakuji. Důležitá je perfektní emulgace lněného oleje do potravin obsahujících ve větším objemu síru, která s olejem chemicky reaguje, výrazně snižuje jeho negativní vlastnosti, zvyšuje ty pozitivní a umožňuje jeho dokonalé využití v drobných cévách. Můžete si vyrobit jednu z následujících směsí s tím, že kozí tvaroh, nebo brynzu lze použít do té první směsi místo běžného tvarohu, ale jinak je postup potřeba dodržet.

1) Dle následujícího receptu, jak jej postavila Dr. Johanna Budwig, si udělejte směs,
várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte syrové jídlo a zaměřte se na ovoce.

Do mixéru nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby.

Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady.

Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat.

Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích.

Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu. Na dochucení můžete použít 4 polévkové lžíce cca 60 ml medu, nebo česnek, ostrou papriku, případně trochu šampaňského vína.

2) Pro alergiky na mléko je možné dát místo běžného tvarohu dobrý tvaroh z kozího mléka, který dle mého názoru žádnou alergickou reakci nevyvolá, ale pokud se toho bojíte, tak vyzkoušejte místo tvarohu, udělat pastu z paraořechů, lískových ořechů, vlašských ořechů a cibulové zeleniny, nejlépe pórku.

Do toho zamíchat lněný olej a jemně rozemleté lněné semínko.
Je to plné proteinů i síry, které obsahují tyto ořechy opravdu hodně a pórek také. Je otázka, jak moc to bude projímavé, ale to budete muset vyzkoušet.

3) Pro toho, kdo nemůžete mléko, ani ořechy, je varianta ze semen a luštěnin.
Semena síru nemají v adekvátním množství, ale mají proteiny a tuk, luštěniny mají proteiny a síru, ale zase chybí tuk.
- můžete vyzkoušet následující postup.

Udělejte pastu z naklíčené čočky, nebo hrášku a slunečnicového semínka, přidejte cibulovou zeleninu, česnek, červenou cibuli, pórek a vše důkladně promixujte, do tohoto základu přidejte olej a rozemleté lněné semínko, jako u receptu s tvarohem, v tomto případě bez medu, znovu promixujte na pudinkovitou konzistenci.

ze Zdravi.cz

Zázračný len I.

10. června 2013 v 20:12
Zázračný len - zdraví

"Přál bych si, aby všichni moji pacienti měli doktorát z biochemie, aby si uvědomili, s jakou odborností byla sestavena tato dieta. Je to zázrak".


"Nechť jídlo je vaším lékem a lék vaší potravou."
Jeden z nejdůležitějších a dalekosáhlých medicínských objevů dvacátého století udělala v roce 1951 německá biochemička Dr. Johanna Budwig, patřící mezi přední evropské autority v oblasti tuků a výživy. Tato drobná vitální žena byla sedmkrát nominována na Nobelovu cenu, kterou ovšem v rámci "vyšších nezadatelných zájmů" farmaceutického lobby nikdy nedostala.


Využívala svou metodu k úspěšné léčbě pacientů s mezními případy rakoviny a lidí postižených vážnými srdečními chorobami, artritidou a dalšími onemocněními, poté, když je konvenční lékařská věda označila za beznadějné případy. Použité metody přitom jsou tak jednoduché, že je může s dobrými výsledky použít kterákoliv žena v domácnosti, bez jakéhokoli odborného zaškolení. Ve skutečnosti se lidé s vážnými chorobami k úžasu konvenčních lékařů vyléčí sami. Nicméně, navzdory zdánlivé prostotě zmíněných objevů, Dr. Budwig odhalila nejen hluboké souvislosti přispívající k harmonické činnosti lidského těla, ale i úzký vztah člověka k samotnému kosmu.

Dr. Budwig pečlivě studovala vzorky krve svých pacientů a hledala nějakou souvztažnost mezi její kvalitou u nemocných a zdravých lidí. Po prostudování tisíců krevních vzorků objevila rozdíl spočívající v tom, že zdraví lidé mají v krvi vyšší obsah tuků řady Omega-3, než nemocní. Omega-3 patří mezi základní mastné kyseliny, EFA, nezbytné pro správnou činnost organizmu. Začala tedy hledat nejlepší způsob, jak získat tuky Omega-3, které by se vhodně rozpouštěly v lidském organizmu. Nakonec po mnoha experimentech zjistila, že nejbohatším zdrojem tuků typu Omega-3 jsou droboučká semínka lnu. Avšak jako dostatečně neporušený, aby skutečně prospíval lidskému zdraví, se ukázal jen lněný olej chráněný před teplem a oxidací, vyvolanou kyslíkem a světlem. Nesprávně získávané a skladované oleje rychle zažluknou, a pak našemu zdraví naopak škodí. Po dalším výzkumu Dr. Budwig dospěla k šokujícímu závěru, že příčinou obrovské většiny současných chronických onemocnění je nesprávný způsob hromadného zpracovávání potravin a olejů a jejich mizerná výživná hodnota, stejně tak, jako celosvětové užívání nebezpečných pesticidů, které kontaminují potravu a eliminují elektrony, které jsou v ní obsaženy.

Na základě těchto pozorování začala Dr. Budwig léčit své pacienty podáváním stravy, již tvoří kombinace vysoce kvalitního lněného oleje bohatého na tuky Omega-3 a tvarohu nebo jogurtu, obsahujícího velmi kvalitní bílkovinu. Důvod k mísení oleje s proteiny spočívá v tom, že jejich kombinace s olejem umožňuje rozpouštění tuku ve vodě, takže je tělem absorbován rychleji. Takto upravený může prostoupit i do nejmenších kapilár, rozpustit jakýkoli nevhodný tuk a pročistit žíly a tepny. To mimo jiné posiluje srdce, likviduje tumory a léčí artritidu. Zní to možná poněkud přehnaně, ale je to opravdu funkční.

Dr. Budwig často pracovala s na smrt nemocnými pacienty, z nichž některým, podle názoru konvenčních odborníků, zbývaly už jen hodiny života. Podávala jim směs oleje a proteinu a organické potraviny. Kúru provázelo cvičení, pobyt na čerstvém vzduchu. K vyléčení "beznadějných případů" využívala i léčivou moc Slunce. Zlepšení se často dostavilo během několika dnů.

Cituji z jedné z jejích knih: "Nezřídka vezmu velmi nemocného rakovinového pacienta z nemocnice, kde říkají, že mu zbývá už jen několik málo dnů nebo možná jen pár hodin života, a většinou mám velmi dobré výsledky. Úplně první, co mi tito pacienti a jejich rodinní příslušníci říkávají je, že v nemocnici už nemohli močit nebo produkovat stolici. Trpěli kašlem, aniž by byli schopni vykašlávat hlen. Prostě - všechno bylo zablokováno. Velmi je povzbudilo, když všechny tyto symptomy náhle zmizely. Dosáhli jsme toho pomocí povrchově aktivních tuků s nadbytkem elektronů, které opět uvedly do chodu řadu životně důležitých funkcí, takže se nemocní bezprostředně poté začali cítit mnohem lépe. Je tedy nutné položit si otázku, jak je tato nenadálá změna vůbec možná. Má to co dělat s reakčním modelem a charakteristickou činností elektronů, k nimž se dostaneme později. V posledních dvou letech jsem se tomu hodně věnovala. Jeden zastánce mé práce žijící v Paříži mi napsal jak je úžasné, že jsem vypátrala, že původním rodištěm elektronů v semínkovém oleji je Slunce. V tom jsou ty spojitosti!"

Léčby Dr. Budwig jsou výborně zdokumentované a skvěle obstály při zkouškách opozičním konvenčním lékařským establishmentem. Mnoho vynikajících lékařů a odborníků na výživu dnes kráčí v jejích šlépějích. Také já jsem si velmi oblíbil její přístup, protože Dr. Budwig není jen brilantní vědec a výzkumník, ale také vysoce oduševnělý idealista, přistupující k věci i z filozofického a duchovního hlediska.
Mezi významné aspekty díla Dr. Budwig patří objev či spíše
znovuobjevení úzkého vztahu lidského těla k Slunci. Při správné rovnováze tuků a proteinů má tělo magnetické pole, které doslova přitahuje fotony obsažené ve slunečních paprscích a umožňuje tak vstup léčivým silám Slunce. Vyzkoušel jsem metodu Dr. Budwig pro všeobecné vylepšení zdraví nejprve sám na sobě a byl jsem ohromen. Za méně než tři dny, přesně jak říká, jsem pocítil neuvěřitelné zlepšení v tak mnohých oblastech, že by jeho popis na tomto místě byl příliš dlouhý.
Pak jsem to doporučil několika známým, a ti, kteří to vzali vážně, udělali podobné zkušenosti jako já. Všichni jsme získali pocit zvýšené všeobecné pohody, lehkosti, příliv energie a zlepšení krevního oběhu. Venku jsem pociťoval léčivou moc Slunce, které laskalo mou pokožku úplně jinak, než dosud. Mimo to jsem se po dalším týdnu či čtrnácti dnech cítil stále lépe. Staré bolesti odcházely, má pleť se čistila a byl jsem schopen dělat svou práci mnohem lépe.

Jedna známá se přitom cítila tak dobře, že to začala dávat svým dětem a říkala, že ihned uviděla změny na jejich pleti. Zatímco mluvila, pozoroval jsem, že i její vlastní pleť měla více barvy a byla jakoby zářící. A to asi jen dva dny poté, kdy začala brát olejo-proteinovou kombinaci.
MUDr. Robert Willner, Ph.D. (autor knihy "The Cancer Solution")

Olej ze lněných semínek a tvaroh
Směs předepisovaná Dr. J. Budwig jako dieta při rakovině, artritidě, roztroušené skleróze, lupence, ekzémech, trudovitosti, ...
Mnohokrát na Nobelovu cenu navržená lékařka říká, že tato základní výživná kombinace skutečně zajistí prevenci a pomáhá tělu vyléčit rakovinu!
Směs Dr. Budwig
(dávka pro ustálený stav nebo k ozdravení, viz níže)
Do mixéru dejte
1 hrnek (230 ml) tvarohu (obsahujícího přes 10% tuku);
5 polévkových lžic oleje z lněného semínka;
1 - 3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (například v mlýnku na kávu), přiměřené množství vody, aby to bylo jemné
a špetku kajenského pepře
Volitelné
troška česneku
troška červeného pepře
troška šampaňského vína
Vše umixujte na velmi jemnou pastu.
Jezte to denně.

Poznámka
Praxe i výzkum ukazují, že nejefektivnější je základní poměr zhruba 1:3, tedy jeden díl oleje na 3 díly tvarohu. Objem tuku v tvarohu má být nad 10%. Používá-li se nízkotučný tvaroh, léčivý efekt je menší. Při léčení těžce nemocných je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10 dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3. Od počátku užívání buďte co nejvíce na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem. Z praxe vyplývá, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy zbarvenými chlorofylem urychluje léčení. (Koumáci už vymysleli "zelené" lampy, které mají víceméně stejnou vlnovou délku jako sluneční světlo po průchodu listím. I toto světlo samo o sobě lidem dost pomáhá, i když vyléčení nezajistí.) Poměr 1:1, 1:2 a 1:3 se doporučuje proto, že v posledních 50 letech se značně změnila strava. Dnes pojídáme spoustu svinstva - na způsob margarínu (hydrogenované a "přenesené" tuky)- které už jsou ve všem, včetně zmrzliny a nápojů atd. Takže je třeba nejdříve potlačit v těle nasbírané nečistoty a trochu srovnat rovnováhu, proto je zprvu třeba použít spoustu omega-3. Vtip je v tom, že omega-3 jsou klíčem k využití dalších mastných kyselin v těle. Bez omega-3 jsou ostatní mastné kyseliny k ničemu. Ze závěrů posledních výzkumů olejů a mastnot zřetelně vyplývá, že k životu potřebný poměr mastných kyselin v nás je 1:1.
Lněný olej nabízený za nekřesťanské peníze v želatinových tobolkách je nevhodný - je ho málo a tělo v nepřítomnosti síry nemůže olej rozložit na ve vodě rozpustnou formu, takže spíše škodí, než léčí.

DIETA S LNĚNÝM OLEJEM
Původní dietu s olejem z lněných semen sestavila Dr. J. Budwig již v roce 1951. V roce 1990 ji znovu přezkoumal MUDr. Dan C. Roehm, FACP (onkolog a bývalý kardiolog), který pak ve své zprávě napsal:
"Tato sestava představuje daleko nejúspěšnější protirakovinnou dietu na světě."
Dr. Budwig vždy říkala, že její dieta nabízí obojí: prevenci i léčbu. Nedostatek linolových kyselin [běžný při našem způsobu stravování] je odpovědný za produkci oxidáze, která indukuje růst rakovinových nádorů a stává se příčinou mnoha dalších chronických onemocnění. Prospěšné fermenty jsou ničeny teplem nebo přehřátím zničenými tuky v potravě, nitráty užívanými při konzervování masa, atd.
Teorie říká, že využití kyslíku v organismu může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru, která umožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Síra je obsažena v sýru, ořechu, cibulovité zelenině, jako například pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v tvarohu.

Fermenty buněčného dýchání jsou těsně spjaty s vysoce nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou tedy nezbytné k řádnému okysličování. Základní předpoklad je užívání nerafinovaných, za studena lisovaných olejů s vysokým obsahem kyseliny linolové, například z lněného semínka, slunečnice, máku, vlašského ořechu i obilí. Tyto oleje by ale měly být konzumovány společně s potravinami obsahujícími vhodné proteiny, jinak mají OPAČNÝ ÚČINEK a způsobí více zla než užitku.

Nejlepší kombinací je tvaroh s lněným olejem, plus lněné semeno, které musí být čerstvě rozemleté. Uhlohydráty obsahují přírodní cukr, a proto jsou do této diety zahrnuty například i datle, fíky, hrušky, jablka a hrozny. Prospěšný je i nerafinovaný přírodní med. Většina přípravků obsahujících syntetický vitamín A je nepoužitelná, protože obsahují produkty oxidace, avšak velmi dobře stravitelný je karoten, provitamín A (mrkev). Blahodárně působí i vitamín B z podmáslí, kvalitního přírodního jogurtu a přírodního kvasu.
Člověk potřebuje denně asi 120 g tvarohu, dobře smíseného se 40 g lněného oleje a 30 gramy mléka v mixéru nebo šlehači. Směs lze osladit medem nebo jinou přírodní příchutí. Může se přidat i čerstvé ovoce. Každé ráno by měly být vypity 2 plné lžíce čerstvě rozemletého lněného semínka ve vlažném podmáslí či jogurtu.
Uvedená dieta je indikována pro všechny druhy chronických onemocnění, obzvláště při srdečních onemocněních (koronální trombózy), poruchách žlučníku, cukrovce, artritidě a zhoubném nádoru. Zlepší se i oslabený sluch a zrak. Je to ideální výživa pro děti a mladistvé. Navrhuje se doplnit tuto dietu o fermenty kyseliny mléčné (4).
"To, co Dr. Johanna Budwig k mé počáteční nedůvěře demonstrovala, a co mne poslední dobou vede k dokonalému uspokojení v mé vlastní praxi, znamená: RAKOVINA JE SNADNO VYLÉČITELNÁ, léčba představuje dietní životní styl a odezva je okamžitá - rakovinová buňka je oslabená a bezbranná. Bod biochemického zhroucení, který identifikovala už v roce 1951, je výslovně přesný in vitro (ve zkumavce), stejně tak, jako v reálném živém organismu…" (Roehm, "Townsend Letter for Doctors", Červenec 1990)

OBECNÁ PRAVIDLA
Pacient první den nedostane žádnou jinou potravu než 250 ml lněného oleje s medem a čerstvě lisované ovocné šťávy (nepřislazovat!). V případě velmi nemocného člověka může být první den namísto džusu podáno šampaňské, smísené se lněným olejem a medem. Šampaňské je snadno absorbovatelné a má zde důležitou roli - obsahuje stopové množství kyanidů.

1) BÍLÝ CUKR JE ABSOLUTNĚ ZAKÁZANÝ STEJNĚ JAKO UMĚLÁ SLADIDLA.
K oslazení jiných čerstvě lisovaných šťáv může být přidána hroznová šťáva.
2) Mezi další "zakázanosti" patří:
- veškeré živočišné tuky
- všechny salátové omáčky (včetně v obchodech prodávaných majonéz)
- veškeré druhy čerstvého masa (může obsahovat chemikálie a hormony)
- máslo
- umělý jedlý tuk
- konzervované maso a uzeniny (konzervační prostředky blokují látkovou výměnu vyvolávanou lněným olejem)
3) Z čerstvě lisovaných zeleninových šťáv jsou vhodné - mrkev, celer, jablko a červená řepa.
4) Nezbytný je třikrát denně podávaný teplý bylinný čaj! Vhodná je máta peprná, šípkový nebo hroznový čaj; přisladit podle přání medem. Je také dobré vypít hrnek černého čaje před polednem.

DENNÍ JÍDELNÍČEK
Před snídaní vypijte sklenici (3 dl) kyselého mléka (s rozemletým lněným semínkem) nebo vody z kyselého zelí.
Snídaně - Muesli (z běžných obilnin) polité 2 polévkovými lžícemi (30 ml) lněného oleje a medem.
Čerstvé ovoce podle ročního období - bobule, třešně, meruňky, broskev, nastrouhaná jablka. Obměňujte ode dne ke dni.
Jezte jakékoli ořechy, s výjimkou arašídů! Nejlepší jsou para obsahující selén.
Pijte bylinné čaje dle chuti nebo černý čaj.
Jedna 120 g porce SPREAD (viz návod níže). Je dobré jíst ji jen tak, jako pudink nebo přidávat do dalších denních jídel.
Dopolední svačina (v 10 hodin) - Vypijte sklenici čerstvé mrkvové šťávy nebo jablečného či celerového moštu nebo šťávy z červené řepy smísené z jablečným moštem.
Oběd - Syrový salát s majonézou z jogurtu a lněného oleje (viz návod níže). K tomu zeleninové saláty; jezte nastrouhanou červenou řepu, mrkve, kedlubny, ředkvičky, kyselé zelí nebo květák. Pro chuť lze přidat posyp z jemně nastrouhaného křenu, nadrobno nakrájenou pažitku nebo petržel.
Vařená jídla - Může být podávána v páře vařená zelenina, brambory, nebo zrniny jako rýže, pohanka nebo proso. K tomu přidávejte buď SPREAD nebo MAYO - pro chuť a zvýšení dávky lněného oleje. Také směs SPREAD s brambory je obzvlášť zdravé jídlo. Přidávejte kmín, pažitku, petržel nebo jiné byliny.
Desert - Směs čerstvého ovoce jiného než bylo k snídani se SPREAD, tentokrát namísto medu použijte citronový krém, vanilku nebo vhodné bobule (angrešt, rybíz).
Svačina (v 16 hodin) - Vypijte malou sklenku vína (bez impregnačních prostředků) nebo šampaňského nebo čerstvou ovocnou šťávu smíchanou s 1-2 polévkovými lžícemi v medu zalitých lněných semen.
Večeře - (nejdříve v 18 hodin) Připravte teplé jídlo z pohanky, ovesné nebo sojové koláče. Krupice z pohanky je úplně nejlepší a může být i v zeleninové polévce, nebo v tuhé formě jako koláč s bylinnou omáčkou. Sladkým omáčkám a polévkám lze vždy dodat mnohem víc léčivé síly přidáním SPREAD. K doslazení může být použit pouze čistý přírodní med nebo hroznová šťáva. ŽÁDNÝ BÍLÝ ANI HNĚDÝ CUKR! Požívány mohou být pouze čerstvě lisované šťávy, NE ředěné džusy z obchodu(konzervační prostředky jsou nebezpečné)! Všechno musí být naprosto přírodního charakteru.

Jak připravovat "SPREAD"
Do mixéru nebo šlehače dejte 250 ml lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu a 4 polévkové lžíce (60 ml) medu. Mixujte a přidávejte jen tolik nízkotučného mléka nebo vody, aby se obsah dokonale smísil. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje (a až ji budete vyplachovat, neměl by na nádobě mixéru být viditelný žádný mastný prstenec). Alternativně můžete použít jogurt náhradou za tvaroh, v poměru 30 g jogurtu na jednu polévkovou lžíci (15 ml) lněného oleje a medu. Všechno smíchejte, jak je uvedeno výše.
POZNÁMKA: Směs s lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se (sirnatými) proteiny tvarohu, jogurtu apod.
Jak připravit majonézu
Smíchejte dohromady 2 polévkové lžíce (30 ml) lněného oleje, 2 polévkové lžíce (30 ml) mléka a 2 polévkové lžíce (30 ml) jogurtu. Pak přidejte 2 polévkové lžíce (30 ml) citrónové šťávy (nebo jablečného octa) a 1 kávovou lžičku (2,5g) hořčice a dodejte nějaké byliny například majoránku nebo kopr.
Potom přidejte 2 nebo 3 plátky nejlépe doma naložené zeleniny (při koupi ve specializované prodejně dejte pozor na konzervační prostředky! - prostudujte etiketu!) a špetku bylinných solí.
(Tato majonéza je velmi pikantní s větším množstvím hořčice a několika rozmixovanými banány!)
Závěrečné poznámky Dr. Roehma
"Přál bych si, aby všichni moji pacienti měli doktorát z biochemie a kvantové fyziky, aby si uvědomili, s jak svrchovanou odborností byla sestavena tato dieta. Je to zázrak. Přísada šampaňského umožňující snadné vstřebávání dokáže postavit opět na nohy i člověka, který je téměř na smrtelné posteli. Dalším způsobem jak získat výbornou životní podporu dodáním NA ELEKTRONY BOHATÉHO oleje do těla je klystýr proti zácpě z 250 ml lněného oleje. Olej může být aplikován i na pokožku pro transdermální vstřebání. Budete muset stále držet tuto dietu po dobrých 5 let, a pak nádor možná definitivně zmizí." U lidí, kteří porušili pravidla, jak píše Dr. Budwig (jedli například konzervované maso (salámy), cukrovinky atd.) se občas projevilo rapidní zhoršení, a jakmile se jednou vrátili ke svým radovánkám už nemohli být zachráněni (bon-bon v tomto případě znamená pá-pá!).
V roce 1967 Dr. Budwig v rozhovoru pro jihoněmecký rozhlas vyslovila následující větu pro povzbuzení svých možných budoucích pacientů po neúspěšných operacích a ozařovacích "terapiích": "… dokonce i v těchto případech je možné navrátit zdraví během několika málo měsíců, popravdě řečeno asi v 90% případů."
"Nikdy to nebylo popíráno, ale tyto znalosti potřebovaly hodně dlouho, než se dostaly na druhou stranu oceánu (zatímco k naší "odborné veřejnosti" patrně nikdy … pp). Rakovinová léčba může být prostinká a velmi úspěšná, jakmile jednou víte, jak na to. Zájmy rakovinového průmyslu totiž vyžadují, abyste o tom nevěděli.
Může někdo z vás, jenž trpí touto chorobou (včetně vaší rodiny a přátel), odpustit ničemům, kteří před vámi tuto prostou informaci tak dlouho skrývali?" (Podepsán MUDr. Dan C. Roehm, FACP)
Pokr., cit z VM Magazínu

Jak navonět vzduch v místnosti

5. června 2013 v 20:48 Vychytávky v domácnosti
Na filtr vysavače (když rozděláte vysavač, tak zevnitř na látku filtru) nakapejte několik kapek esenciálního oleje - podle chuti a nálady levandulový, citrónový nebo jakýkoliv máte rádi nebo zrovna po ruce.

Při luxován budete cítit příjemnou vůni.

Nepřežeňte to, může to být při hodně kapkách intenzivní až otravné, tak kapejte lehkou rukou:-)

Padání vlasů - Mudr Šafránek

4. června 2013 v 21:02 Mudr. Šafránek
  • Dobrý den,

    Přechod a hormony je jen výmluva - jsou ženy dávno po přechodu a mají stále nádhernou hřívu. Problém je v něčem jiném - například v překyselení organismu, v lékové intoxikaci, kdo ví... Produkty doporučované v článku mají univerzální působnost na kohokoliv a v jakékoliv situaci.


    Důležité je vědět, že na vlasy a nehty má také vliv chronické překyselování organismu a intoxikace s tím související. Doporučuji měřit si pH moči zpočátku co nejčastěji, později stačí již jen občas zkontrolovat situaci. Konkrétní hodina není podstatná, daleko důležitější je vzpomenout si (a nejlépe zapsat heslovité poznámky), co měření pár hodin dozadu předcházelo - co jste jedla a především jaké bylo vaše duševní rozpoložení. Možná budete překvapeni, že je psychika ještě důležitější než samotný jidelníček. Výsledné poznámky mi pak můžete poslat do naší internetové poradny.

    K měření moči doporučuji používat pouze tzv. selektivní indikátorové papírky, protože měří mnohem přesněji než v lékárnách běžně prodávané univerzální papírky na měření moči. Selektivní mají podstatně bohatší stupnicí pH.

    Podrobnosti najdete v těchto článcích.
    http://www.celostnimedicina.cz/prekyseleni-organismu-a-zradnost-jeho-jednoduchych-reseni.htm
  • http://www.celostnimedicina.cz/prekyseleni-organismu-poznamky-z-praxe.htm
    http://www.celostnimedicina.cz/prekyseleni-organismu-a-jine-poznamky-z-praxe-2-cast.htm

    + přikládám odkaz na pár doporučení z vlastní kuchyně :
    http://www.celostnimedicina.cz/koktejl-pro-zdravi-lnene-seminko-zeleninove-stavy.htm


    Podrobné a velmi užitečné informace ohledně překyselení krve najdete také v této knize, kterou Vám vřele doporučuji: Pryč s kyselostí - Kurt Tepperwein


    Seznámíte se v ní, jak vznikají nemoci, na jejichž vzniku se velkou měrou podílí chronické překyselování organismu. Samotného mne překvapilo, kolik nemocí může vzniknout z jediné příčiny, generalizovaně poškozující každou buňku živého organismu.

    Jedinou výhradu mám proti minerální směsi, která obsahuje příliš mnoho vápníku. Ten se v překyseleném těle dokáže usazovat a bohužel všude jinde, než bychom si přáli (kalcifikace cév, různé kostní výrůstky na páteři, ledvinové kameny atd).

    Také připomínám nezbytnost klidného hlubokého dýchání jako nezbytnou prevenci překyselování organismu (viz odkaz níže)
    Kvalita našeho dýchání je přímo závislá na naší psychice. Jakýkoliv nedostatek duševní svobody a životního nadhledu vede k překyselení i při sebelepší zásadotvorné stravě - mám to opakovaně ověřeno vlastním měřením. Stačí se nadměrně soustředit na práci u PC, ztratit zdravý nadhled sám nad sebou a soustředěním "ani nedýchat" - a pH klesá k toxické hodnotě 5,5. Stihnu-li při téže činnosti kontrolovat dýchání v duchu známého "To chce klid a zhluboka dýchat" naměřím si při stále stejné stravě pH 7 či více. O dýchání píšu podrobněji v článcích:

    http://www.celostnimedicina.cz/karmicka-medicina-4-rizene-dychani-a-zdrava-dlouhovekost-mudr-ladislav-safranek.htm
    http://www.celostnimedicina.cz/karmicka-medicina-10-energeticka-cviceni-bandhy.htm

    Výše uvedené informace v podstatě upozorňují, že zdravé, nepřekyselené vnitřní prostředí organismu nelze dosáhnout při současném převládajícím způsobu stravování spojeném s konzumací masa, cukrů a alkoholu.

    V rámci studia těchto materiálů i Vám dojde, že jediným TRVALÝM řešením je změnit celý dosavadní sebezničující jídelníček i celý uspěchaný životní styl. Pokud se totiž stravujete "normálně" a pokud neprovozujete hluboké dýchání a dýcháte také jen "normálně",
    tak je velmi pravděpodobné, že Vaše moč se bude z hlediska oficiální medicíny také v "normálních hodnotách pH 5-6. Pak je ale také "normální" nejprve všelijak stonat a pak nakonec i zemřít na nějakou nemoc z chronického překyselení, například na rakovinu, kterou má již každý třetí občan ČR a každý čtvrtý na ni také zemře. Dalším nejčastějším úmrtím je srdeční infarkt nebo mozková mrtvice - to obojí je následkem dlouhodobého poleptání cév z přebytku kyselých odpadových látek a jejich následným nouzovým záplatováním pomocí cholesterolových plátů.

    Navíc metabolismus člověka ve skutečnosti vůbec neodpovídá celospolečenskému omylu, že člověk má být "všežravec" konzumující i maso. Podrobnosti najdete v tomto velmi zajímavém článku

    http://www.celostnimedicina.cz/srovnavaci-anatomie.htm

    Dokonce i široce propagované mořské ryby jsou mnohem toxičtější, než jsou ochotni připustit i mnozí odborníci na výživu. Podrobnosti viz tento článek = http://www.celostnimedicina.cz/ryby-pro-zdravi.htm

    Poškození funkce vlasových cibulek často mívá i druhou příčinu - chronický stres.
    Nejúčinnější harmonizační techniky, které dle mých letitých zkušeností velmi efektivně chrání tělo i psychiku před ničivým působením stresu všeho druhu, jsou popsány v následujících článcích:

    http://www.celostnimedicina.cz/karmicka-medicina-4-rizene-dychani-a-zdrava-dlouhovekost-mudr-ladislav-safranek.htm
    http://www.celostnimedicina.cz/karmicka-medicina-5-aktivace-panevniho-dna-mudr-ladislav-safranek.htm
    http://www.celostnimedicina.cz/karmicka-medicina-10-energeticka-cviceni-bandhy.htm

    = To je jen skromný začátek přestavby celé osobnosti v bytost, která má své zdraví a štěstí pod vědomou kontrolou
    - ale to je zase na jiné povídání ....