Září 2013

Spinování vody

26. září 2013 v 19:16 Ostatní


....Jistý David L. Kaas, Američan, byl před 3 lety těžce nemocný. Selhání ledvin (jednu mu vzali), mozkové aneurisma, těžká nadváha (180 kg), a mnohé další komplikace . Dnes je zdravý a má normální váhu.

Začneme-li veškeré tekutiny, které pijete, "spinovat na jih", znamená to, že dáme svému tělesnému systému přesně to, co potřebuje, aby buněčná obnova probíhala správně. Za nějaký čas se zbavíme všech nemocí včetně nejtěžších, bude nám stačit méně jíst, méně spát, a budeme vypadat mnohem mladší.

David Kaas říká, že když začal spinovat své pití, zbavil se postupně a zanedlouho svých nemocí i své těžké nadváhy, bez diety a cvičení. Začaly mu opět růst vlasy a dostaly opět barvu.Je zdravý a aktivní, a stejně tak jeho přátelé, kteří dali na jeho radu. Napsal knihu Farmer Physics a natočil několik videí...







Jak "spinovat vodu k jihu"? Velmi jednoduchým gestem drženým po dobu 30 sekund. Vidíte ho výše na obrázku . Je prý jedno, která ruka má jakou pozici.

Ochutnejte a budete překvapeni, jak je spinovaná voda dobrá a "hladce" se pije. Výborné výsledky prý má spinování vína - nemám vyzkoušeno. Můžete prý spinovat i potraviny - zejména s vysokým obsahem vody.

... výsledky se mi zdají pozoruhodné. Všechno pití se zdá velmi chutné a hladké, lepší trávení, daleko menší únava při práci, mimořádně dobrý spánek v noci ... A dává to mi smysl: dosud asi moje tělo muselo vynakládat dost námahy jenom na to, aby "obrátilo" veškerou vodu na molekulárně správně rotující ...


volně cit. z webu mojepravdy.cz

Vyzkoušejme a uvidíme!

Citrus na čištění střev

23. září 2013 v 19:18 Celkově ozdravné metody
CITRUS NA VYČIŠTĚNÍ STŘEV

Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt - citrusový plod.

Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujeme jeden celý citrusový plod, nejlépe grep, ale nejčastěji se užívá pomeranč , (i citrón) vše bez kůry .
Ne jen šťávu !
Pak už nic nejíme !!!

Dužina citrusových plodů neprovádí detoxikaci, ale čistí veškeré toxické nálepy, usazeniny i parazity a působí ve střevech jako štětka na vymývání sklenic.

Ideálně čistí klky ve střevech a na rozdíl od léků, se pak nemusíme v těle doplňovat vzácné bakterie, které jsou součástí imunitního systému.
Lidé užívající pravidelně denně potvrdili, že v minulosti trpěli zácpou, syndromem dráždivého tračníku, těžkou plynatostí a nadmutím, obezitou, chronickou vyčerpaností, bolestmi žaludku.

Odstranili i problémy s kůží a vlasy, jakož i dalšími častými nemocemi.

Chci jen podotknout, že během několika měsíců došlo k jejich váhovému úbytku až o 6 kg , ale pozor, ne na objemu v pase, ale na váze!
Prostě zbavili se odpadů - fekálií, zahnívajících ve střevech a způsobujících tak výše uvedené problémy, z nichž nejvážnější je rakovina konečníku.
Je to dlouhodobá - doživotní kůra, ale jeden citrus denně není skoro žádná finanční investice.
Bez další změny stravovacích návyků.

Tak to zní dobře, teď jen vydržet.



Zdravá snídaně

12. září 2013 v 19:20 Kuchařské recepty zajímavé
Vyzkoušejte aspoň někdy:

Původní recept na Bircher-Benner müsli

je opakem většiny "müsli", které jsou k dispozici v supermarketu. V tradičním receptu bylo víc ovoce než suché směsi. Originální recept na 1 porci vypadal asi takto:

Recept vyladěný pro 1 osobu:
  • 1 lžíce ovesných vloček (předem navlhčených 3 lžícemi vody)
  • 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 1 lžíce smetany (dříve místo smetany kondenzované mléko)
  • 200 g jablek kyselejší odrůdy, jemně nastrouhaných těsně před konzumací a promíchaných s výše uvedenými přísadami
  • podle chuti 1 lžíce mletých nebo sekaných lískových oříšků nebo mandlí
Suroviny v uvedeném pořadí smícháme v misce a konzumujeme jako zdravou snídani napěchovanou skvělou dávkou energie na celý den.

Podle vlastní fantazie lze přípravu domácích müsli obměňovat. O kolik lepší a zdravější snídani si připravíte Vám odhalí Peklo na talíři, které si vzalo na mušku produkty na pultech českých supermarketů, které se na první pohled tváří jako zdravá snídaně a ve skutečnosti je to všechno jinak. Sypete si do misky průmyslově vyráběné müsli s dobrým pocitem, že děláte něco prospěšného pro své tělo a ve finále jste na tom úplně stejně, jako když posnídáte buchtu s mákem. Možná s tím rozdílem, že taková domácí buchta s mákem chutná stokrát lépe.


Domácí Müsli z ovesných vloček s banánem, kokosem a medem
(zdravá snídaně pro 2 osoby) - malá inspirace z mé kuchyně
  • 2 hrsti vloček
  • šálek horkého mléka
  • hrst ořechů
  • hrst opražených slunečnicových semínek
  • hrst strouhaného kokosu
  • med
  • 2 banány nebo jiné ovoce
  • bílý jogurt

Ovesné vločky spaříme horkým mlékem a necháme cca 30 minut odstát. Vločky smícháme s medem, drcenými ořechovými jádry, nasucho opraženými slunečnicovými semínky, kokosem, medem, rozmačkaným banánem a bílým jogurtem.
ciz z webu Gurmanka.cz



Sušená rajčata

9. září 2013 v 20:35 Kuchařské recepty zajímavé
Sušená rajčata

......sama si je nakládám podle receptu, který mi radili (italští) starousedlíci:

- rajčata vysypu do vroucí vody s 2 deci bílého suchého vína, kterou v ten moment vypnu a nechám 20min v hrnci.
Potom je nasypu na plát s utěrkou a 12-20hodin nechám oschnout.

Potom je smicham s provensálským kořením a plátkovaným česnekem (vždycky vyndat střed stroužku česneku!),
dát do sklenice a zalit olivovym olejem (kvalita nemusi být nejvyšší).

Důležité je, aby žádné rajče nevykukovalo ven z oleje, jinak se rychle kazí.

cit. z Arome

Jitrocelový sirup na kašel II.

5. září 2013 v 19:30 Kašel, rýma, nachlazení, viróza
Natrhejte mladé listy jitrocelu kopinatého.

Listy trhejte až dole v trsu a snažte se je nepolámat.
Trhejte až těsně před zpracováním, jitrocel je náchylný k plísňovým onemocněním, navíc jakmile začne černat, můžete jej vyhodit - ztrácí účinné látky.

25 dkg jitrocele, 25 dkg lesního medu (necukernatí), 250 ml vody,
vše do vodní lázně, 20 minut za stálého míchání povařit, scedit
a máte vlastní čerstvý jitrocelový sirup bez chemie.

Pro děti chuťově výborný, navíc na veškeré dýchací cesty účinný.
1 polévkovou lžíci až 3x denně.

Pokud chcete přechovat sirup na zimu, tak zceďte, nechte vychladnout a znovu
jej 25 minut povařte ve vodní lázni.
Uchovejte v lednici ve tmavé nádobě, vydrží až do jara.

cit. z Fora U Pramene

Kazítko

3. září 2013 v 20:54 Ostatní






Kazítko
.
Nedávno jsem jel autobusem do práce a vedle mne si přisedl upravený a hezky oblečený muž středního věku. Autobus se rozjel a zanedlouho mému sousedovi zazvonil mobilní telefon. Bavil se s nějakým svým spolupracovníkem o poruše nějakého zařízení. A když pronesl přibližně toto, zpozorněl jsem. "Tak to bude kazítko." Pak vyslovil název nějakého integrovaného obvodu a dodal: "Stačí spojit osmý a devátý fous. Tím ho resetuješ."
Nedalo mi to a opatrně jsem se onoho muže zeptal, co že je to ono kazítko. Zprvu se mu o tom nechtělo mluvit, ale nějak jsem jej ukecal, a tak mi vysvětlil, že existují elektronické obvody, které se dají naprogramovat anebo už jsou naprogramovány k tomu, aby se zdánlivě snížila životnost elektroniky. Po určitém čase začne elektronika fungovat špatně nebo zcela vypoví službu. A když o tom příslušní servismani vědí, tak dokáží tyto obvody resetovat a po tomto úkonu může příslušné zařízení fungovat opět řadu let. Hned mne napadlo, že to je zřejmě docela dobrý byznys. Ale autobus zastavil, spolucestující vystoupil a já se další podrobnosti už nedozvěděl.
Pak jsem si ovšem uvědomil, kolik takových kazítek máme ve svém biopočítači, v našem mozku. Kolik omezení nám tam bylo nasazeno rodiči a školou, kolik hloupostí do nás bylo úmyslně zasazeno reklamou. Pár příkladů těch z dětství: O lásku se musím zasloužit. Nesmím udělat chybu. Nesmím selhat. Musím mít všechny rád. Lidé mnou opovrhují. Lidé mi nevěří. Za všech okolností musím být spolehlivý. Nebudu-li hodná, ostatní se na mne vykašlou. A ze školy: Nebudeš-li se dobře učit, nic z tebe nebude. A z reklamy: Pocení je špatné. Mít vrásky je špatné. Se stářím jsou samé problémy. Peníze (bohatství) vyřeší vše. Náš výrobek vyřeší vaše problémy.
A tyto programy nám kazí život. Ženou nás dokazovat druhým, že jsme dobří a hodni lásky. Pokoušíme se jim zavděčit, máme pocit viny kvůli maličkostem, kterých si spousta lidí ani nevšimne. Pracujeme od nevidím do nevidím, pořád se snažíme, pořád o něco usilujeme. Nakupujeme o sto šest věci, které vůbec nepotřebujeme. Používáme přípravky, které nám více škodí, než prospívají. Vypínáme a mažeme pleť. Chodíme na plastické operace. Máme strach ze stáří.
Proč to všechno: Protože nejsme sami sebou, naše přirozenost byla potlačena a my jsme poslušni programů, které do nás někdo nechtě, anebo dokonce chtě zasadil. Co s tím? V prvé řadě si to musíme uvědomit. Co si nejsme schopni uvědomit, nejsme schopni změnit. Ono to plné uvědomění si tohoto jevu není až tak jednoduché, často si totiž myslíme, že my děláme to nejlepší, co můžeme, ale to okolí nás nechápe nebo nám dokonce odporuje.
Nebudu zde psát nějaké recepty, pár námětů však najděte i na mém webu. Chci vás spíše vyprovokovat k zamyšlení se nad tímto tématem a časem možná i k činům.

cit