Marokánky

8. prosince 2013 v 20:39 |  Kuchařské recepty zajímavé
Není to žádná extra vychytávka, ale mám potřebu trochu přispět k vánoční náladě a kromě toho se chystám tento recept hned teď uskutečnit:
250 ml mléka
100 gr sekané vlašské ořechy
80 gr moučkový cukr
20 gr máslo
100 gr sekané mandle
100 gr rozinky
špetka soli
100 gr kandovaná pomerančová kůra
30 gr hladká mouka
Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.
Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.



Marokánky skladujeme v chladu.
Já to určitě zkusím na pečicí papír, snad to půjde.
cit. z Vareni.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vltaava Vltaava | 15. prosince 2013 v 21:58 | Reagovat

Tak jsem je zkusila dát na pečicí papír a šlo to bez problémů.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama