Březen 2015

Raw recepty

9. března 2015 v 20:24 Kuchařské recepty zajímavé
Objevila jsem raw recepty - je to syrová strava, nebo-li jídlo, které můžete vařit, resp ohřívat max. do 42°C.
Zatím jsem ochutnala čokoládu, která je dobrou a zdravou náhražkou čokolády kupované, když už člověka honí mlsná.
O syrové stravě se píše na mnoha specializovaných webech, pokud by vás zajímali detaily. Já si vyzkouším zatím jen pár receptů, no a pak uvidím.

Cca 3 tabulky čokolády (asi 10cm x 5cm x 1cm)

* 1 a půl lžíce karobu
* 1 a půl lžíce kakaa
* 1 lžíce nasekaných kakaových bobů
* hrst nasekaných mandlí nebo lískových oříšků
* 3 lžíce kokosového oleje
* 2 lžíce agáve či jiného sladidla

Na slunci (nebo v keramické misce ponořené do horké vody) necháme pomalu rozpustit kokosový olej do tekuté a čiré konzistence. Přidáme sladidlo a pořádně promícháme. Postupně přidáváme i ostatní sypké ingredience a metličkou mícháme tak, aby nám zmizely všechny hrudky a dostali jsme krásně jemnou a lesklou čokoládu. Nakonec vsypeme mandle, kakaové boby a lehce zamícháme. Dále můžeme přidat skořici, goji, vanilku nebo sušené ovoce, zkrátka necháme volnost naší fantazii a dáme čokoládu do mrazáku. Do půl hodinky ji máte tuhou a hotovou. Skladujeme v ledničce nebo v mrazáku.
Jinak se rychle rozpouští. Je moc dobrá.

z webu Rawmania